Yahoo Web Search

 1. About 188,000,000 search results

   • Tirana [c] (/ tɪˈrɑːnə / (listen) tih-RAH-nə, Albanian: [tiˈɾana]; Gheg Albanian: Tirona) is the capital and largest city of Albania. It is located in the centre of the country, enclosed by mountains and hills with Dajti rising to the east and a slight valley to the northwest overlooking the Adriatic Sea in the distance.
   en.wikipedia.org/wiki/Tirana
 1. sq.wikipedia.org › wiki › TiranaTirana - Wikipedia

  Tirana u shpall kryeqytet i përkohshëm më 8 shkurt 1920 nga Kongresi i Lushnjës dhe përfundimisht e mori këtë status më 31 dhjetor 1925. Tirana është kryeqendra botërore e bektashinjve nga viti 1925, vit kur bektashinjtë u ndaluan dhe u përzunë nga Turqia. Rruga e Durrësit është hapur me 1922 dhe quhej «Nëna Mbretëreshë». Për ndërtimin e saj u prishën shumë shtepi e kopshte.

  • 1614
  • Tirana
 2. en.wikipedia.org › wiki › TiranaTirana - Wikipedia

  Tirana (/ t ɪ ˈ r ɑː n ə / tih-RAH-nə, Albanian: ; Gheg Albanian: Tirona) is the capital and largest city of Albania. It is located in the centre of the country, enclosed by mountains and hills with Dajti rising to the east and a slight valley to the northwest overlooking the Adriatic Sea in the distance.

  • 110 m (360 ft)
  • Albania
 3. sco.wikipedia.org › wiki › TiranaTirana - Wikipedia

  Tirana ( Albanie: Tiranë, Tirana or Tirona) is the caipital an the lairgest ceety o Albanie. Modren Tirana wis foondit as an Ottoman toun in 1614 bi Sulejman Bargjini, a local ruler frae Mullet, although the aurie haes been continuously inhabitit syne antiquity. Tirana became Albanie's caipital ceety in 1920 an nou it haes a population o mair nor 600,000.

 4. Tirana u themelua qytet në 1614 nga Sulejman Bargjin - Pasha në fshatin Mullet, i cili ne fillim ndërtoi një xhami, një furrë pjekje dhe një hamam. Qendra e themeluar u mbajt nën sundimin e pasardhësve të tij, Ibrahim Bargjin Beut dhe të birit të tij Ahmet Bargjin Pashës i cili lë pas vetes katër vajza.

 5. TIRANA – Enciklopedia Shqiptare TIRANA HonoLulu FESH TIRANA (1924). Gazetë e përjavshme politike e letrare. Numri i parë doli më 27.IV.1924 në Tiranë, ndërroi titullin përkohësisht në «Liria» dhe vijoi me titullin e parë më 1925.

 6. Jan 28, 2022 · / Tirana je glavni grad Albanije. Українська: Тирана є столицею Албанії. 日本語 : ティラナ (Tirana) は、 アルバニア共和国 最大の都市。 同国の首都でもある。 中文 : 地拉那是阿尔巴尼亚的首都。 العربية : تيراناعاصمة ألبانيا. Contents 1 Coat of arms and flag of Tirana / Stema dhe flamuri i Tiranës 2 Municipal Units of Tirana / Minibashkitë të Tiranës

 1. People also search for