Yahoo Web Search

 1. About 208,000 search results

 1. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj. Wikipedia shqip e ka vendin te fiona75-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 2. sq.wikipedia.org › wiki › WikipediaWikipedia - Wikipedia

  Wikipedia (Shqiptimi: Uikipedia; gjithashtu dhe si Vikipedia) është një enciklopedi online falas ndërkombëtare e shkruar dhe e mirëmbajtur nga një komunitet me vullnetar përmjet një sistem editimi të bazuar në wiki.

 3. official language. recognised minority language. The Albanian language is the official language of Albania, and a co-official language in Kosovo, North Macedonia and Montenegro. [40] [41] Albanian is a recognised minority language in Croatia, Italy, Romania and in Serbia.

  • 6.1 million in the Balkans (2017)
 4. Albanian Wikipedia. The Albanian Wikipedia ( Albanian: Wikipedia Shqip) is the Albanian language edition of Wikipedia started on October 12, 2003. As of May 26, 2023, the Wikipedia has 90,186 articles and is the 75th-largest Wikipedia. [1]

  Date
  Article
  Number Of Articles
  December 28, 2011
  40000
  December 31, 2010
  30000
  August 19, 2008
  21000
  April 19, 2008
  20000
 5. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj. Wikipedia shqip e ka vendin te fiona75-të[1] sipas listës së Wikipedia-ve.[2]

 6. www.wikipedia.orgWikipedia

  Wikipedia is a free online encyclopedia, created and edited by volunteers around the world and hosted by the Wikimedia Foundation. ... Shqip; Sicilianu;

 7. en.wiktionary.org › wiki › shqipshqip - Wiktionary

  Oct 15, 2022 · shqip m (feminine shqipe) Albanian gjuha shqipe ― the Albanian language; Adverb . shqip. in the Albanian language; clear, understandable, comprehensive, unequivocally Synonyms: qartë, kuptueshëm Ia tha shkurt e shqip. ― He said it short and clear. Related terms

 8. www.wikiwand.com › sq › ShqipëriaShqipëria - Wikiwand

  Shqipëria , zyrtarisht Republika e Shqipërisë, është një shtet në Europën Juglindore. Shtrihet në pjesën jugperëndimore të Gadishullit Ballkanik dhe kufizohet në veriperëndim me Malin e Zi, në verilindje me Kosovën, në lindje me Maqedoninë e Veriut dhe në jug me Greqinë. Në perëndim laget me detet Adriatik dhe Jon dhe ndodhet vetëm 78 km larg Italisë përgjatë ...

 9. gjëegjëzë. GJËEGJËZË f. Përshkrim i tërthortë e i ngjeshur (zakonisht në vargje) i një sendi ose një dukurie, që i jepet dikujt për ta gjetur se çfarë do të thotë; gjëzë (p.sh. Ha me bark / Dhe vjen përqark. = mulliri; Dy shigjeta pendëzeza / Tekdo i lëshon, atje venë. = sytë). Gjëegjëzat popullore.

 10. Shërbimi i Google, i ofruar pa pagesë, përkthen në çast fjalë, fraza dhe sajte uebi mes anglishtes dhe mbi 100 gjuhëve të tjera.

 11. simple.wikipedia.org › wiki › Main_PageWikipedia

  This is the front page of the Simple English Wikipedia. Wikipedias are places where people work together to write encyclopedias in different languages. We use Simple English words and grammar here. The Simple English Wikipedia is for everyone, such as children and adults who are learning English. There are 230,834 articles on the Simple English ...

 12. Jan 15, 2019 · Scratch poashtu u ndihmon të rinjëve të mësojnë se si të mendojnë në mënyrë kreative, kritike dhe të punojnë në ekip. Scratch është projektuar për të qenë argëtues, edukativ dhe i lehtë për t’u mësuar. Në Scratch përdoren mjete për krijimin e storjeve interaktive, lojërave, artit, simulimeve dhe më shumë, duke ...

 13. Feb 10, 2022 · Wikipedia shqip. 7,848 likes. Faqja zyrtare e komunitetit të Wikipedias në gjuhën shqipe.

 1. People also search for