Yahoo Web Search

 1. Albania - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albania

  Albania is defined in an area of 28,748 km 2 (11,100 sq mi) and is located on the Balkan Peninsula in South and Southeast Europe. Its shoreline faces the Adriatic Sea to the northwest and the Ionian Sea to the southwest along the Mediterranean Sea. Albania lies between latitudes 42° and 39° N, and longitudes 21° and 19° E.

  • Albanian Language

   The language is spoken by approximately 6 million people in...

  • Ilir Meta

   Ilir Rexhep Meta (Albanian pronunciation: [iliɾ mɛta]; born...

  • Enver Hoxha

   Enver Hoxha (/ ˈ h ɒ dʒ ə / HOJ-ə, Albanian: [ɛnˈvɛɾ ˈhɔdʒa]...

  • Eliza Dushku

   Eliza Patricia Dushku (/ ˈ d ʊ ʃ k uː /; born December 30,...

  • Lek

   Commemorative coins. In 2001, 100 and 200 lekë were issued...

  • History of Albania

   The history of Albania forms a part of the history of...

 2. Albanian alphabet - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Alphabet

  Also, the five Albanian writers of the 16th and 17th centuries (Gjon Buzuku, Lekë Matrënga, Pjetër Budi, Frang Bardhi and Pjetër Bogdani) who form the core of early Albanian literature, all used a Latin alphabet for their Albanian books; this alphabet remained in use by writers in northern Albania until the beginning of the 20th century.

 3. People also ask

  Is albania part of the serbian empire?

  What is the geography of Albania?

  What is the Albanian population in Serbia?

  What is the dialect of Albania?

 4. Albania – Wikipedia

  fi.wikipedia.org/wiki/Albania

  Albania (alb. Shqipëria, suom. 'kotkien maa') eli Albanian tasavalta (alb. Republika e Shqipërisë) on valtio Euroopassa Balkanilla.Sen rajanaapureita ovat Montenegro, Pohjois-Makedonia, Kreikka ja Kosovo.

  • Tirana (419 000 as.), 41° 20' N, 19° 48' E
  • tasavalta
 5. Albanian Americans - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Americans

  Albanian Americans (Albanian: shqiptaro-amerikanët) are Americans of full or partial Albanian ancestry and heritage in the United States.They trace their ancestry to the territories with a large Albanian population in the Balkans among others to Albania, Italy, Kosovo, North Macedonia and Montenegro.

  • 21,300
  • Over 60,000
  • 43,400
  • 20,000
 6. Albanian Air Force - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanian_Air_Force

  The Royal Air Force, and the rest of Albanian armed forces, were abolished following the Italian invasion of Albania during the Second World War. Socialist Albania. On 24 April 1951, following the end of the Second World War, Albania re-established its air force. An academy was founded in Vlorë in 1962.

 7. Albanian mafia - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanian_mafia

  The Albanian mafia or Albanian organised crime (Albanian: Mafia Shqiptare) are the general terms used for criminal organisations based in Albania or composed of ethnic Albanians. Albanian organised crime is active in Europe , North America , South America , and various other parts of the world including the Middle East and Asia.

 8. Albanians - Wikipedia

  en.wikipedia.org/wiki/Albanians

  Albanians Shqiptarët Total population c. 7 to 10 million Regions with significant populations Albania 2,525,263 (2018) Kosovo 1,772,152 (2018) Other regions Southern Europe Greece 268,000–600,000 [10] [11] Italy 800,000 a [12] [13] [14] North Macedonia 509,083 [15] [16] Montenegro 30,439 [17] Croatia 17,513 [18] Slovenia 6,186 [19] Serbia 5,809 [20] Spain 3,004 [21] Cyprus 275 [22] Portugal ...

  • 39,055c
  • 200–300
  • 200,000–300,000
  • 70,000–100,000
 9. Shqipëria - Wikipedia

  sq.wikipedia.org/wiki/Shqipëria

  Sulmet e ushtrive osmane për pushtimin e viseve shqiptare nisën në mesin e viteve 80 të shek. XIV. Të udhëhequra nga bejlerbeu i Rumelisë, Timurtash Pasha, në vitin 1385 ushtritë osmane, pasi morën Sofjen, u futën në Shqipëri dhe pushtuan qytetet e Shtipit, të Përlepit, të Manastirit dhe të Kosturit.

 10. People also search for