Yahoo Web Search

Search results

 1. Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë. Wikipedia Shqip është versioni shqip Wikipedia-s enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj. Për nga numri i artikujve, Wikipedia shqip e mban vendin e 75-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 2. sq.wikipedia.org › wiki › Faqja_kryesoreWikipedia

  ARTIKULLI I JAVËS Talat Xhaferi ose Talat Džaferi i lindur më 15 prill 1962) është një politikan maqedonas dhe kryeministër aktual i Maqedonisë së Veriut . Ai më parë ka shërbyer si kryetar i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut nga viti 2017 deri në vitin 2024 dhe si ministër i Mbrojtjes nga viti 2013 deri në vitin 2014.

 3. sq.wikipedia.org › wiki › ShqipëriaShqipëria - Wikipedia

  Ti Shqipëri më jep nder më jep emrin shqiptar. Shqipëria ( gegërisht Shqipnia, gjithashtu Shqypnia; historikisht Arbri ose Arbëria, ndërkombëtarisht Albania ), zyrtarisht Republika e Shqipërisë, është një shtet në Europën Juglindore. Shtrihet në pjesën jugperëndimore të Gadishullit Ballkanik dhe kufizohet në veriperëndim me ...

  • Tirana
 4. sq.wikipedia.org › wiki › AfrikaAfrika - Wikipedia

  Afrika është kontinenti i dytë më i madh dhe i dytë më i populluar në botë, pas Azisë në të dyja rastet. Në rreth 30.3 milion km 2 duke përfshirë ishujt ngjitur, ai mbulon 6% të sipërfaqes totale të Tokës dhe 20% të sipërfaqes së saj tokësore. [1] Me 1.3 miliardë njerëz që nga viti 2018, ajo përbën rreth 17% të ...

 5. sq.wikipedia.org › wiki › Gjuha_shqipeGjuha shqipe - Wikipedia

  Gjuha shqipe (ose thjesht shqipja, historikisht gluha arbëreshe, arbërishtja o gjuha arbërore) është gjuhë dhe degë e veçantë e familjes indo-evropiane që flitet nga rreth 7-10 milionë njerëz në botë, [1] kryesisht në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, por edhe në zona të tjera të Evropës Juglindore ku ka një popullsi shqiptare, duke përf...

  • Shqip
  • /ʃcip/
 6. Situata e Bosnjës dhe Hercegovinës. Gjuha boshnjake kroatishtja. Bakir Izetbegoviç, Nebojsha Radmanoviç, Zheljko Komshiç. [1] Bosnja dhe Hercegovina (BH) është shtet në jug-lindje të Evropës, i ndodhur në pjesën perëndimore të Gadishullit Ballkanik.

 7. Wikipedia është një enciklopedi në internet, ku secili nga ne mund të kontribuojë me artikuj dhe t’i redaktojë ata. Bashkëthemeluesi i Wikipedia-s Jimmy Wales e ka përshkruar Wikipedia-n si “një përpjekje për të krijuar dhe për të shpërndarë një enciklopedi shumëgjuhëshe me cilësi të lartë në mbarë botën.”

 1. People also search for