Yahoo Web Search

 1. Wikipedia shqip - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Wikipedia_shqip

  Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe sot përmban 79.920 artikuj.Wikipedia shqip e ka vendin e 72-të sipas listës së Wikipedia-ve.

  Data
  Artikulli
  Numri i artikullit
  11 maj 2020
  80 000
  1 janar 2018
  71 235
  5 prill 2013
  45 000
  5 nëntor 2012
  43 000
 2. Izraeli - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Izraeli

  Izraeli ka kufi me Detin Mesdhe dhe me Egjiptin në perëndim, me Detin e Kuq në jug, me Jordaninë në lindje, me Sirinë në verilindje dhe Libanin në veri. Mes Izraelit dhe Egjiptit, në brigjet e Mesdheut, ndodhet Rripi i Gazës, që është territor në varësi të autoriteteve palestineze.

 3. Globi - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Globi

  Globi është një model sferik i Tokës, i një trupi tjetër qiellor ose i sferës qiellore. Globet shërbejnë për qëllime të ngjashme me disa harta, por ndryshe nga hartat, nuk shtrembërojnë sipërfaqen që ata portretizojnë përveç që e zvogëlojnë atë.

 4. Transporti - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Transporti

  Transporti është lëvizja e njerëzve, kafshëve dhe mallrave nga një vend në një vend tjetër. Mënyrat e transportit janë nëpërmjet rrugëve tokësore, ajrore dhe ujore. Në degën e transportit bën pjesë edhe Tregtia dhe Turizmi.

 5. Deveja - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Deveja

  Shalë e parë ishte vendosur në pjesën e prapme të devesë, dhe kontrolli i deves Bactrian u ushtrua me anë të një shkopi. Sidoqoftë, midis 500 dhe 100 p.e.r, devetë Bactrian hynë në përdorim ushtarak. Shalët e reja, të cilat ishin jo fleksibile dhe të përkulura, u vunë mbi gunga dhe ndanë peshën e kalorësit mbi kafshën.

 6. pH - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › PH

  PH mat veprimin e hidrogjenit dhe të bilancit të aciditetit dhe alkalinitetit në sistemin e jetesës. Kur testojme pH, rezultati është një numër nga 0 në 14. Neutral është 7; kurse numrat më të ulët që përfaqëson një mjedis acid dhe i lartë që përfaqëson një mjedis alkalin.Trupat tanë janë bazike nga veprimtaria, por ...

 7. Kanceri - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org › wiki › Kanceri

  Terma të tjerë sinonime që përdoren janë tumori dhe neoplazma. Kanceri njihet si rritje e pakontrolluar e qelizave qe prodhojnë 1 tumor ose neoplazme. Qelizat e kancerizuara humbasin specializimin e indit qe i përkasin dhe nuk i përgjigjen mekanizmave te kontrollit qe normalisht e kufizojnë ndaljen e qelizave.

 8. Josif Stalini - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Josif_Stalini

  Jeta dhe edukimi i hershëm. Stalini lindi me 18 dhjetor të vitit 1878 në Gori, një qytet në qendër të Gjerogjisë me emrin Josif Visarionis xhe Xhugashvilli. Gjeorgjia në atë kohë ishte pjesë e Perandorisë Ruse.

 9. Suedia - Wikipedia

  sq.wikipedia.org › wiki › Suedia

  Suedia është 1572 km nga veriu në jug, dhe gjerësia maksimale është rreth 500 km (shih gjithashtu buzë e jashtme e Suedisë). Pyjet, hidrocentralet dhe mineral hekuri janë burime të rëndësishme natyrore, dhe mangan në det, bakër, plumb, zink, ari, argjendi, uraniumi, arsenik tungsten, dhe feldspat.

 10. Muzika shqiptare - Wikipedia

  sq.m.wikipedia.org › wiki › Muzika_Shqiptare

  Përvec Zadesë dhe Jakovës, disa nga figurat kryesore të muzikës shqiptare të gjysmës së dytë të shekullit XX janë Tish Daija (1926), Nikolla Zoraqi (1929-1991), Tonin Harapi (1928-1991), Feim Ibrahimi (1935-1997), Shpëtim Kushta (1946), Thoma Gaqi (1948), etj.

 11. People also search for