Yahoo Web Search

 1. About 445,000 search results

 1. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj. Wikipedia shqip e ka vendin te fiona75-të sipas listës së Wikipedia-ve.

 2. en.wikipedia.org › wiki › AlbaniaAlbania - Wikipedia

  The term Albania is the medieval Latin name of the country. It may be derived from the Illyrian tribe of Albani ( Albanian: Albanët) recorded by Ptolemy, the geographer and astronomer from Alexandria, who drafted a map in 150 AD which shows the city of Albanopolis located northeast of Durrës.

 3. sq.wikipedia.org › wiki › AlbaniaAlbania - Wikipedia

  Albania është një vendemërtim i huaj, ai është sinonim i fjalës (shih: Albanët). Emërtimi, që sot nënkupton Shqipërin ë, e ka prejardhjen nga një fis ilir , i cili sipas gjeografit aleksandrin Ptolemeu rreth shekullit të 2-të pas Krishtit jetonte midis Durrësit dhe Matit .

 4. sq.wikipedia.org › wiki › Faqja_kryesoreWikipedia

  Mirë se vini në Wikipedia, enciklopedia e lirë të cilën mund ta redaktoni edhe ju. 88.734 artikuj në shqip ARTIKULLI I JAVËS Kultura në Kosovë është e ngjashme me kulturën e gadishullit ballkanik si dhe ngërthen në vete kulturën e kombit shqiptar si pjesë e trashëgimisë të kulturës vendëse ilire me ndikime nga kultura romake dhe osmane.

 5. Albania (/ æ l ˈ b eɪ n i ə / al-BAY-nee-ə; Albanian: Shqipëri), officially called the Republic of Albania is an independent country in Southeastern Europe, with an area of 28,748 square kilometres (11,100 sq mi). The capital is Tirana, and other important cities are Durrës, Elbasan and Vlora. Over 3 million people live in Albania.

 6. The kingdom extended from the region of Durrës (then known as Dyrrhachium) south along the coast to Butrint. After the failure of the Eighth Crusade, Charles of Anjou returned his attention to Albania. He began contacting local Albanian leaders through local catholic clergy.

 1. People also search for