Yahoo Web Search

 1. About 36 search results

 1. Harry Potter dhe i burgosuri i Azkabanit është vepra e tretë e serisë së veprave Harry Potter të shkrimtares angleze J. K. Rowling. Përmbajtja [ Redakto | Redakto nëpërmjet kodit ] Midis një morie të papriturash, hartash të magjepsura dhe hipogrifesh kokëforte, hallash fluturuese dhe libra që kafshojnë, Harry Potter e çon ...

 2. Sistemi diellor është i përbërë nga nëntë planetë (dhe 166 hënat e tyre), nga tre planetë xhuxhë (Ceresi, Plutoni, Erisi dhe katër hënat e tyre), dhe miliarda trupa të vegjël. Këtu bëjnë pjesë trupat e Rripit të Kuiperit , disa dhjetëra mijëra asteroidë , një numër i pacaktuar por me siguri shumë të madh kometash ...

 3. History. The earliest known mention of Albanian writings comes from a French Catholic church document from 1332. Written either by archbishop Guillaume Adam or the monk Brocardus Monacus the report notes that Licet Albanenses aliam omnino linguam a latina habeant et diversam, tamen litteram latinam habent in usu et in omnibus suis libris ("Though the Albanians have a language entirely their ...

 4. sq.wikipedia.org › wiki › UshqimiUshqimi - Wikipedia

  Nuk janë të nevojshme dhe p.sh. natriumglutamat shkaktojnë mbi reaksione të ndjeshmërisë së rritur, si "sindroma e restoranteve kineze". Shenja të saj janë ndjenja e qafës së mpirë e që zgjerohet teposhtë, dhimbjet e kokës, marrja e mendjes,plogështia, rrahjet e zemrës, ndjena e shtangies së muskujve të fytyrës dhe gjoksit.

 5. Hitchens dhe Chatterjee (autori i Verdict Final, një libër kritik për Terezën) i folën gjykatës; sipas zyrtarëve të Vatikanit, pretendimet e ngritura u hetuan nga Kongregacioni për Kauzat e Shenjtorëve. Grupi nuk gjeti asnjë pengesë për kanonizimin e Terezës, dhe lëshoi obstetërin e saj nihil më 21 prill 1999.

 6. sq.wikipedia.org › wiki › TenisiTenisi - Wikipedia

  Historiku. Disa njerëz besojnë se egjiptianët, grekët dhe romakët e lashtë kanë luajtur versione të ndryshme të tenisit. Nuk është zbuluar përshkrimi i ndonjë loje të ngjashme me tenisin, por disa fjalë të pakta arabe që datojnë që nga kohët e Egjiptit të lashtë përmenden si dëshmi të pohimeve të tilla.

 7. sq.wikipedia.org › wiki › SyriSyri - Wikipedia

  Syri është organ shumë i ndjeshëm që detekton dritën (syri i thjeshtë) dhe ngjyrën (syri i komplikuar). Syri është i vendosur në kokë të gjallesave, më saktësisht në zgavrat e kafkës. Gjallesat e ndryshme kanë struktura të ndryshme ty syrit dhe aftësi të ndryshme e të parit.

 1. People also search for