Yahoo Web Search

Search results

 1. Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj . Për nga numri i artikujve, Wikipedia shqip e mban vendin e 75-të [1] sipas listës së Wikipedia-ve.

 2. sq.wikipedia.org › wiki › Faqja_kryesoreWikipedia

  Gëzuar! - Wikipedia shqip mbush 20 vjeç! Urra! - Wikipedia shqip kalon 90 000 artikuj! Wikipedia mbikëqyret nga Fondacioni Wikimedia, një fondacion jofitimprurës i cili gjithashtu mbikëqyr disa projekte të tjera shumë-gjuhëshe me përmbajtje të lirë: Wikimedia Commons. Depoja e materialeve multimediale të lira.

 3. sq.wikipedia.org › wiki › AfrikaAfrika - Wikipedia

  Afrika. Afrika është kontinenti i dytë më i madh dhe i dytë më i populluar në botë, pas Azisë në të dyja rastet. Në rreth 30.3 milion km 2 duke përfshirë ishujt ngjitur, ai mbulon 6% të sipërfaqes totale të Tokës dhe 20% të sipërfaqes së saj tokësore. [1] Me 1.3 miliardë njerëz që nga viti 2018, ajo përbën rreth 17% ...

 4. sq.wikipedia.org › wiki › Gjuha_shqipeGjuha shqipe - Wikipedia

  Gjuha shqipe (ose thjesht shqipja, historikisht gjuha arbëreshe, arbërishtja ose gjuha arbërore) është gjuhë dhe degë e veçantë e familjes indo-evropiane që flitet nga rreth 7-10 milionë njerëz në botë, kryesisht në Shqipëri, Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut, por edhe në zona të tjera të Evropës Juglindore ku ka një ...

 5. sq.wikipedia.org › wiki › KosovaKosova - Wikipedia

  Contents. Kosova. Kosova (historikisht Dardania, serbisht: Косово Kosovo ), zyrtarisht Republika e Kosovës ( serbisht: Република Косово Republika Kosovo ), është një shtet i pavarur në Evropën Juglindore. Shtrihet në qendër të Siujdhesës Ballkanike dhe kufizohet në veri dhe në lindje me Serbinë, në juglindje ...

 6. sq.wikipedia.org › wiki › ShqipëriaShqipëria - Wikipedia

  Ti Shqipëri më jep nder më jep emrin shqiptar. Shqipëria ( gegërisht Shqipnia, gjithashtu Shqypnia; historikisht Arbri ose Arbëria, ndërkombëtarisht Albania ), zyrtarisht Republika e Shqipërisë, është një shtet në Europën Juglindore. Shtrihet në pjesën jugperëndimore të Gadishullit Ballkanik dhe kufizohet në veriperëndim me ...

 7. Faqja kryesore - wikimediashqip.org. WIKIMEDIANËT E GJUHËS SHQIPE. Qëllimi jonë është mbështetja e komunitetit shqiptar të Wikipedias dhe projekteve tjera wiki, duke ju mundësuar atyre të krijojnë, shpërndajnë dhe lexojnë njohuri nga fushat e ndryshme. GRUPI I PËRDORUESVE. WIKIMEDIANËT E GJUHËS SHQIPE.

 1. People also search for