Yahoo Web Search

 1. About 41,900 search results

 1. Aici în vale e Moara cu noroc. Ori din care parte ar veni, drumețul se bucură când o zărește din culmea dealului pleșuv, căci, venind dinspre locurile rele, ea îl vestește că a scăpat norocos, iară mergând spre ele, la moară poate să găsească ori să aștepte alți drumeți, ca să nu plece singur mai departe.

 2. Moara cu noroc este o nuvelă scrisă de Ioan Slavici, tratând consecințele pe care dorința de îmbogățire le are asupra destinului uman.Nuvela este publicată în anul 1881, în volumul Novele din popor, alături de alte nuvele ale scriitorului, precum: Popa Tanda, Gura satului, O viață pierdută, La crucea din sat, Scormon și Budulea Taichii.

 3. Cum a scris Preda Moromeții mi-a plăcut, cum a scris Călinescu Enigma Otiliei mi-a plăcut (poate cu un lux plictisitor de detalii la un moment dat, dar a fost altceva). Bine, poate că n-ar trebui să-l compar pe Slavici care a scris Moara cu noroc în secolul 19 cu ceilalți doi care și-au scris cărțile în prima jumătate a secolului 20.

  • (11.3K)
  • Ebook
  • Ioan Slavici
 4. Moara cu noroc este o nuvelă scrisă de Ioan Slavici, tratând consecințele pe care dorința de îmbogățire le are asupra destinului uman. Nuvela este publicată în anul 1881, în volumul Novele din popor, alături de alte nuvele ale scriitorului, precum: Popa Tanda, Gura satului, O viață pierdută, La crucea din sat, Scormon și Budulea Taichii.[1]

 5. Sign in. Moara cu noroc - Ioan Slavici.pdf - Google Drive. Sign in

 6. Jan 16, 2022 · Nuvela „Moara cu noroc” de Ioan Slavici este inclusă în categoria operelor literale de studiat pentru bac, astfel că trebuie pregătită ca atare.Pentru a pregăti materia cât mai bine, îți punem la dispoziție nuvela realistă Moara cu noroc, atât în varianta de rezumat pe capitole și pe scurt, cât și în varianta de comentariu pentru eseul de la subiectul 3.

 7. ro.wikisource.org › wiki › Om_cu_norocOm cu noroc - Wikisource

  Când golul a fost cu desăvârșire umplut, amicul nostru Manolache s-a însurat a doua oară. Om cu noroc! Aceasta, soția a doua, este tot așa de tânără și de frumoasă cum era odinioară răposata; iar despre tactul diplomatic, atât de necesar când are cineva daraveri mari și multiple, putem spune că o întrece. Și de aceea ...

 1. People also search for